Alcoolul, un viciu care creste riscul aparitiei cancerului

Home » Sanatate » Preventie » Alcoolul, un viciu care creste riscul aparitiei cancerului
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

In urma unor studii s-a descoperit ca o cantitate moderata de alcool consumata zilnic nu poate avea decat efecte pozitive asupra organismului uman.

Ce intelegem prin cantitate moderata? Altfel spus, cam cate beri avem voie sa consumam pentru a nu depasi limita „legala” impusa, de aceasta data, de medic? Centrele destinate controlului bolilor recomanda un pahar pe zi pentru reprezentantele sexului frumos si cantitate dubla pentru „masculii feroce”. Consumand mai mult de atat, te expui bolilor ce pot aparea pe parcurs sau pot crea conditii pentru ca o boala precum cancerul sa isi gaseasca culcusul propice dezvoltarii in organismul tau.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

stop alcoolului

Cancerul nu este singura boala aferenta acestor practici, sa le spunem, lista fiind una ceva mai lunga: accidente vasculare cerebrale, boli de ficat, boli de inima si multe altele. Iata un mic fragment care ilustreaza intr-un mod cat se poate de reusit efectele pe care le poate avea alcoolul in ceea ce priveste posibila aparitie a cancerului:

Exista dovezi consistente conform carora riscul aparitiei cancerului de san este mult mai ridicat in randul persoanelor de sex feminin consumatoare de alcool (trei sau mai multe bauturi pe zi!), comparativ cu cele care au ales abstinenta. Consumul necontrolat poate conduce la cresterea riscurilor.

Consumul de alcool a fost strans legat de mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cel inregistrat  in cadrul tractului digestiv (gastro-intestinal) si a zonei gatului. Bautura si fumatul merg cot la cot cand vine vorba despre cancer, combinarea acestor doua activitati fiind total nerecomandata.

La un nivel ceva mai mic, consumul de alcool poate creste si riscul de cancer hepatocelular la persoanele cu inflamatie a ficatului (hepatita), ca urmare a infectiei cu anumite virusuri (virusul hepatitei C, de exemplu). In general, persoanele cu hepatita cronica ar trebui sa evite sub orice forma consumul de alcool, fie el si in cantitati foarte mici.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.