Frigarui din carne de porc marinata cu legume
Pentru cele dintre voi care adora acest tip de preparat, va recomand o reteta de frigarui din carne de porc marinata cu legume. Secretul este, evident marinata, care va conferi bucatilor de carne un gust deosebit.
Urmareste-ne si pe Google NEWS

Frigarui din carne de porc
Ingrediente:
- 6-700 gr pulpa de porc
- 2-3 rosii potrivite
- 1 dovlecel
- 2 cepe potrivite
- 3 ardei kapia
- Sare
- Piper
Pentru marinata:
- 2-3 linguri de ulei de masline
- boia de ardei dulce (sau iute, daca preferati mai picant)
- cimbru
- 2-3 linguri de sos de soia
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se spala bine carnea si se taie cubulete de circa 2-3 cm. Se prepara marinata din ingredientele prezentate mai sus si se adauga peste carne. Completati cu apa pana ce bucatile de carne sunt acoperite, acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider cateva ore pentru a se marina.
- Se curata legumele si se taie bucati potrivite, nici prea mari, nici prea mici. Se insira pe betele de bambus (tinute in prealabil 5 minute la inmuiat in apa), ceapa, ardeiul, dovlecelul, rosia si carnea, lasand 3-5 cm liberi la capete pentru a putea intoarce frigaruile pe gratar.
- Se da la cupturul incins la 180 de grade (ideal insa ar fi sa le frigeti pe un gratar cu lemne) timp de aproximativ 30 de minute.
Se servesc calde ca atare sau cu o garnitura de orez.