Mancare cu carne

Retete delicioase si sanatoase pe baza de carne alba sau rosie.

 Robert

Iahnie de fasole cu carnati

Iahnie de fasole cu carnati

Mancare taraneasca la origini, iahnia de fasole cu carnati (cunoscuta in unele locuri si drept fasole scazuta) se bucura de o mare pupularitate si in zilele noastre.

Este o adevarata delicatesa culinara, mai ales daca o dai si la cuptor intr-un vas roman de lut. Sa vedem cum se face: Ingrediente: 1 Kg de fasole 1 kg carnati de casa 300 gr de sunculita afumata 4 morcovi 4 cepe potrivite 1 ardei capia rosu cateva fire de ceapa verde cateva linguri de […]

 Demoiselle

Rata la cuptor pe pat de cartofi

Rata la cuptor pe pat de cartofi

Pentru ca am gasit la Lidl rata proaspata, reteta zilei a fost o delicioasa rata la cuptor pe pat de cartofi.

Desi considerata o delicatesa pretentioasa, rata la cuptor nu este atat de greu de preparat pe cat se zice. Iata mai jos cu o poti gati in cativa pasi simpli: Ingrediente: 2 pulpe intregi de rata 2 bucati de piept de rata 1 kg de cartofi 1 lamaie 1 capatana de usturoi Condimente dupa gust: […]

 Robert

Varza calita cu costita afumata si carnati de casa

Varza calita cu costita afumata si carnati de casa

Pentru ca ne-au mai ramas ceva carnaciori de casa de la Craciun si am gasit o costita afumata minunata intr-un magazin cu produse traditionale ne-am apucat sa gatim o varza calita dupa o reteta adaptata ingredientelor.

Rezultatul a fost o varza calita cu costita si carnati de casa de te lingi pe degete. Iata cum se prepara: Ingrediente: 2 verze potrivite 2 ardei capia rosii 2 legaturi de ceapa verde 1/2 kg de rosii cherry 1/2 kg de costita afumata 1/2 kg carnati de casa 1 legatura de marar 100 ml […]

 Robert

Porc cu legume chinezesti

Porc cu legume chinezesti

Daca va place mancarea chinezeasca, veti aprecia teribil aceasta reteta simpla realizata din carne de porc cu mix de legume chinezesti (se gasesc congelate in orice hipermarchet, daca nu aveti la indemana preparatele proaspete)

Aceasta reteta de porc cu legume chinezesti este pe cat de simplu de preparat, pe atat de delicioasa. Hai sa vedem cum se face: Ingrediente: 500 gr cotlet de porc fara os 1 punga (~750 gr) de mix de legume chinezesti sare si piper dupa gust Sos chinezesc sweet curry boia (dulce sau iute, dupa […]

 Demoiselle

Frigarui din carne de porc marinata cu legume

Frigarui din carne de porc marinata cu legume

Pentru cele dintre voi care adora acest tip de preparat, va recomand o reteta de frigarui din carne de porc marinata cu legume. Secretul este, evident marinata, care va conferi bucatilor de carne un gust deosebit. Ingrediente: 6-700 gr pulpa de porc 2-3 rosii potrivite 1 dovlecel 2 cepe potrivite 3 ardei kapia Sare Piper […]

 Demoiselle

Friptura de pui cu sos de soia si ardei rosu

Friptura de pui cu sos de soia si ardei rosu

Pentru astazi va prezint o reteta de friptura de pui „furata” de la Edith care s-a dovedit absolut delicioasa. Secretul acestui preparat il constituie marinata care are la baza sos de soia, usturoi si ardei rosu. Ingrediente: 8 Pulpe superioare de pui Sare si piper dupa gust 1 capatana de usturoi medie 1-2 ardei rosii […]

 Robert

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Desi multe dintre voi considera ca pregatirea sarmalelor necesita multa indemanare si pricepere, lucrurile nu stau tocmai asa. Iata mai jos o reteta de sarmale cu carne de porc si vita (ies mai light decat cele clasice, dar sunt la fel de savuroase) relativ simpla pe care o puteti incerca oricand. Ingrediente: 1 kg carne […]

 Robert

Pui cu smantana

Pui cu smantana

Pentru amatorii de preparate din carne de pui, va prezint o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. Ingrediente 4 pulpe superioare  (1 piept taiat bucatele) 200 gr de smantana 1 lingura faina 1 lingurita legume deshidratate sare dupa gust 1 leg patrunjel 1 ceapa 10-20 ml ulei masline Mod de preparare Se […]

 Robert

Tocanita de pui cu cartofi

Tocanita de pui cu cartofi

Un preparat usor de realizat, plin de savoare, care poate reprezenta meniul ideal in acele momente cand timpul este inamicul tau numarul 1. Ingrediente 6 pulpe superioare 6 cartofi potriviti 3 ardei verzi 3 cepe 1 morcov mare 7-8 catei de usturoi 1 praf de busuioc 1 praf de oregano 1 lingura de pasta de […]

 Demoiselle

Ciocanele de pui cu ciuperci la cuptor

Ciocanele de pui cu ciuperci la cuptor

Un fel de mancare destul de „light”, ciocanelele de pui cu ciuperci la cuptor sunt un preparat extrem de usor si de rapid de preparat. Ingrediente: 12 ciocanele de pui 1/2 kg de ciuperci proaspete 1 ardei gras 2-3  cartofi potriviti 2 cepe sare piper 20-30 ml ulei de masline cimbru (optional) pasta de tomate […]

 Demoiselle

Saramura de pui usor picanta

Saramura de pui usor picanta

Pe cat de usor este de preparat, pe atat de gustoasa este o saramura de pui. Este o reteta ideala pentru momentele in care vei dori sa ii surprinzi pe cei dragi. Ingrediente: ~500 de grame de carne de pui (de preferat pulpe dezosate sau piept, dar merge foarte bine si pulpe intregi) Usturoi, 5-6 […]

 Demoiselle

Dovlecei umpluti cu carne de pui

Dovlecei umpluti cu carne de pui

Desi adaptata special pentru copii mici, aceasta reteta de dovlecei poate constitui o alegere excelenta si pentru cei carora „tocaturile” nu le fac tocmai bine, fiind o mancare destul de light. Ingrediente:  1 piept de pui  orez  2 ceape  Bulion  2-3 dovlecei  rosii  2 cepe  2 oua  sare  piper  1 legatura de patrunjel Mod de […]