Friptura de pui cu sos de soia si ardei rosu
Pentru astazi va prezint o reteta de friptura de pui „furata” de la Edith care s-a dovedit absolut delicioasa. Secretul acestui preparat il constituie marinata care are la baza sos de soia, usturoi si ardei rosu.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
- 8 Pulpe superioare de pui
- Sare si piper dupa gust
- 1 capatana de usturoi medie
- 1-2 ardei rosii (copti cateva minute la cuptor)
- 3-4 linguri de otet balsamic sau de mere (cel clasic este prea acru)
- 4-5 linkuri de sos de soia
- 1 lingurita zahar
- 1 legatura de patrunjel (optional)
Mod de preparare:
- Pulpitele se parlesc, se spala, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust iar apoi se dau la cuptor (pe gratar sau in tava, dupa preferinte). Se pot deasemenea frige pe dry cooker, daca aveti in dotare.
- Pana se rumenesc pulpele, pregatim marinata din sosul de soia, ardeiul usor copt taiat cubulete, usturoiul (tocat marunt sau trecut prin zdrobitor), otetul, zaharul si verdeata.
- Odata puiul fript, il adaugam in marinata, asigurandu-ne ca marinata acopera toata carnea.
- Il lasam 15-20 de minute sa isi traga aroma si poate fi servit cu piure sau alte garnituri.
Bon Apetit !