Modalitatile de joaca ale copiilor in prezent

Home » Familie & Relatii » Copilul Tau » Modalitatile de joaca ale copiilor in prezent
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Trebuie inteles de la bun inceput despre copii, ca ei au o lume imaginara in care elefantul, girafa sau printesa nu au aceleasi corespodent ca si pentru noi. Pe ei ii intereseaza doar ce reprezinta pentru ei aceste fapturi.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

In cazul in care daruiti un cadou unui copil, alegeti in asa fel cadoul incat el, prin imaginatie sa poata reinventa acea jucarie. Copilului trebuie sa ii dezvolti imaginatia si creativitatea, sunt aptitudini care il vor ajuta foarte mult in viitor.

Copilul este un actor perfect in lumea pe care el si-o imagineaza. Jucaria poate fi un tirbuson, care de fapt in minte a lui este un robot cu superputeri, sau poate fi un simplu pantof fermecat.

Odata cu evolutia tehnologica si aparitia calculatoarelor si internetului, isi creeaza lumi virtuale pe care apoi le conduce cum stie el mai bine. Acest lucru il poate ajuta sa isi dezvolte aptitudinile, atat timp cat este facut cu moderatie. In caz contrar va deveni dependent de aceasta lume virtuala si se va izola de lumea reala in care traim cu totii.

Povestile cu cai nazdravani, feti frumosi si Ilene Cosanzene nu mai satisfac copilul mileniului trei. Iti va spune imediat ca acum 100 de milioane de ani pe Terra erau dizonauri, ca marul cade din cauza legii gravitationale descoperita de Newton si ca basmele sunt doar basme. Rezultatele exceptionale duc pana la varsta de 12 ani, dupa un studiu facut de americani, iar de acolo apare un regres in comparatie cu generatiile anterioare de aceiasi varsta. Cu toate ca in Universitati nivelul cerintelor a scazut, rezultatele lasa de dorit de la o generatie la alta.

Ideea este sa lasati copiii sa se mai joace si in parc, sa se mai juleasca la genunchi, sa sparga un geam sau sa deseneze un grafitti pe perete fiindca statul in fata calcaulatorului prea mult timp poate dauna grav. E bine din cand in cand sa-si imagineze balene in norii de pe cer, sa faca castele de nisip, sa deseneze cu batul in pamant, sa se bucure de natura, de suieratul vantului, de formele pe care le creeazae o piatra la intrarea in apa. Toate acestea pregatesc copilul sa nu se transforme intr-o masinarie limitata din toate punctele de vedere.

Lumea virtuala creeata in mintea copilului e cu mult mai calitativa decat lumea virtuala aflata in interiorul unui calculator sau a unei retele de internet. Pe langa asta lumea inchipuita de el ii dezvolta imaginatia. Aceasta lume ii permite ca mai tarziu sa poate alege ce vrea sa devina in viata, nu sa aleaga altii pentru el. Tehnologia prost inteleasa, poate fura copilaria, o perioada superba, poate cea mai frumoasa din intreaga viata.

Aceasta portiune de viata nu va mai fi reluata nicicand in nicio lume reala sau virtuala, iar copilul va ajunge matur cu handicap major fara ca macar sa isi de a seama. Acest handicap este vizibil in rezultatele copiilor din ziua de astazi in scoli. Pana la 12 ani sunt genii, pentru ca mai apoi sa se prabuseasca. Acesta este oare viitorul generatiilor viitoare? Eu sper ca nu!

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.