Pericolul ascuns in Aspirina

Home » Sanatate » Medicamente » Pericolul ascuns in Aspirina
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Mentalitatea romaneasca te indeamna ca atunci cand te doare ceva sa apelezi automat la aspirina.

Unii cercetatori sustin ca aceasta este o mare greseala si ca in realitate, in banala aspirina se ascund pericole nebanuite, astfel ca ea nu ar trebui sa fie luata dupa ureche la primul semn de raceala, cand ne doare o masea, capul sau in cazul femeilor, atunci cand se manifesta durerile menstruale pentru ca poate face mai mult rau decat bine.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Primul pericol la care ne supunem atunci cand consumam aspirina fara ca ea sa fie recomandata de medicul de care apartinem este sa dezvoltam probleme gastrointestinale, indiferent daca discutam despre aspirina tamponata sau cea simpla. Desi de cele mai multe ori ignorate, problemele gastrointestinale sunt destul de grave, astfel ca ele devin raspunzatoare pentru multe alte probleme ulterioare de sanatate.

Ceea ce nu stim este ca multe dintre medicamentele ce se dau fara reteta au in componenta lor si aspirina, acestea reunindu-se sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene, desigur, aceasta denumire putand sa varieze de la tara la tara. Urmand aceasta teorie, aspirina devine inutila, iar simpla ei consumare poate sa duca la o supradoza.

Din cauza faptului ca pentru achizitionarea aspirinei nu ai nevoie de reteta, romanii au tendinta de a exagera in a consuma acest medicament, in pofida riscurilor pe care le ascunde si de care, fireste ca nu sunt constienti.

Aspirina

Cu toate astea, parerile privind pericolul ascuns din spatele aspirinei sunt cat se poate de diverse, avand in vedere ca o lucrare apartinand universitatii de la Harvard sustine ca este necesar pentru a fi sanatos sa consumi intre jumatate de tableta si o tableta de aspirina pe zi, aceasta reducand riscul aparitiei infarctului, accidentului cerebral sau anginei pectorale. Alte studii sustin exact opusul si anume ca in cazul celor de peste 50 ani, aspirina poate produce infarcturi.

Indiferent care dintre aceste variante este cea adevarata, ceea ce stim cu siguranta este ca orice medicament trebuie sa fie consumat cu responsabilitate fata de propria sanatate si de preferat la sugestia medicului nostru de familie sau de specialitate. Medicamentele nu sunt facute ca sa le mancam ca pe bomboane, iar lucrul acesta ar trebui stiut de catre toata lumea. Consumul excesiv de medicamente poate avea efecte secundare. Cel mai des intalnit efect secundar este reprezentat chiar de obisnuinta corpului nostru cu medicamentele respective, astfel incat ele sa ajunga sa nu isi mai faca efectul din cauza supradozei.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.