Placinta cu dovleac si frisca

Home » Culinar » Desert » Placinta cu dovleac si frisca
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Reteta de astazi este o bunatate de placinta cu dovleac frisca si scortisoara, usor de realizat si, evident, delicioasa 🙂

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ingrediente:

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Aluat:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 albus de ou

Umplutura:

  • 500 g dovleac
  • 4 oua
  • 200 g frisca lichida
  • 85 g faina
  • 200 g zahar

Mod de preparare:

  • se amesteca galbenusul cu zaharul pana ce de albeste, apoi se adauga laptele.
  • untul se amesteca cu faina si se marunteste cu degetele pana ce se obtin firimituri
  • firimiturile de aluat se amesteca cu mixul de mai sus pana ce se obtine un aluat omogen
  • aluatul se intinde in tava de copt si se da la rece
  • dovleacul gata ras se caleste intr-o tigaie cu putina sare, dupa asta se da prin blender pana ce se obtine un piure
  • se amesteca ouale, zaharul, frisca si faina si peste asta se adauga piureul de dovleac
  • se lasa la cuptor intre 45 de minute si o ora
  • se serveste rece si presarata cu zahar pudra si cu putina scortisoara

 

 

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.