Placinta cu dovleac si frisca
Reteta de astazi este o bunatate de placinta cu dovleac frisca si scortisoara, usor de realizat si, evident, delicioasa 🙂
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
Aluat:
- 250 g faina
- 150 g unt
- 50 ml lapte
- 1 albus de ou
Umplutura:
- 500 g dovleac
- 4 oua
- 200 g frisca lichida
- 85 g faina
- 200 g zahar
Mod de preparare:
- se amesteca galbenusul cu zaharul pana ce de albeste, apoi se adauga laptele.
- untul se amesteca cu faina si se marunteste cu degetele pana ce se obtin firimituri
- firimiturile de aluat se amesteca cu mixul de mai sus pana ce se obtine un aluat omogen
- aluatul se intinde in tava de copt si se da la rece
- dovleacul gata ras se caleste intr-o tigaie cu putina sare, dupa asta se da prin blender pana ce se obtine un piure
- se amesteca ouale, zaharul, frisca si faina si peste asta se adauga piureul de dovleac
- se lasa la cuptor intre 45 de minute si o ora
- se serveste rece si presarata cu zahar pudra si cu putina scortisoara