Sibiu, o mica pata de istorie

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Romania » Sibiu, o mica pata de istorie
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Scurt Istoric:

SibiuSibiuSibiuSibiuSibiuOrasul a fost mentionat oficial in anul 1191 dar in 1321 obtine calitatea de civitas si este cunoscut sub numele de Hermannstadt, datorita numarului mare de germani care traiau acolo.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Perioada medievala se caracterizeaza în Sibiu printr-o dezvoltare economica continua, marcata de activitatea breslelor. Primele statute ale acestora (1376) enumereaza 19 bresle cu 25 meserii. Numarul breslelor a crescut treptat, în a doua jumatate a secolului al XVI-lea existând 29 de bresle, iar spre 1780 erau atestate 40, într-o perioada în care deja crescuse considerabil rolul manufacturilor.

Odata cu dezvoltarea marilor orase europene, Sibiul devine si el al treilea oras iluminat electric din Imperiul Austro-Ungar si al doilea in care se introduce tramvaiul. Primul cinematograf se deschide in 1909 si apar primele WC-uri publice in 1910.

In anul 1919, numele orasului se schimba oficial in Sibiu si strazile primesc nume romanesti. In al doilea razboi mondial, sasii din imprejurimi au fost deportati spre URSS si multi nu s-au mai intors niciodata in Romania. Pacat, pentru ca in mare parte lor li se datoreaza buna oranduire a orasului pana la acea vreme.

Sibiul a fost al doilea oras, cronologic dupa Timisoara, care s-a ridicat impotriva dictaturii comuniste.

Atractii Turistice

  • Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbHPalatul Brukenthal – Este un muzeu din Sibiu, a fost infiintat in 1817 , fiind constituit din colecțiile baronului Samuel von Brukenthal si este cel mai vechi muzeu din Romania, colectia lui de picturi putand fiind admirata cu 3 ani inainte de a se deschide Muzeul Louvre.

În prezent Palatul Brukenthal adăpostește Galeria de Artă și Biblioteca Muzeului Național Brukenthal, unde se află cele mai valoroase colecții de picturi baroce din centrul și estul Europei.

Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi de la 10 la 18 in schimbul unei sume mici iar studentii si elevii beneficiaza de reducere.

  • Piata Mica – Spre deosebire de Piata Mare, aceasta are un farmec aparte. Construita in secolele XV-XVI , reprezintă vechiul centru comercial al urbei. Felinarele confecţionate din fier forjat şi suspendate de elementele arhitecturale sunt o caracteristica specifica a Pietei. Aici se gaseste Turnul Sfatului, vechi de 700 de ani si cu un ceas inca functional. In Sibiul modern, aici se organizeaza mereu diferite evenimente cu tematica culturala.
  • Muzeul de Locomotive cu aburi – A fost inaugurat in anul 1994 si detine 35 de exponate, din diferite tari dar si produse la noi. Sapte dintre locomotive sunt inca functionale si sunt pornite la diferite ocazii. Pentru marii impatimiti este un muzeu care nu trebuie ratat.
  • Muzeul Civlizatiei Populare Traditionaliste ASTRA – Se intinde pe o suprafata de 96 ha si exponatele pot fi admirate de-a lungul a 10 km. Aici se gasesc case de locuit aduse din diferite parti ale tarii, interioare de locuit pastrate in forma originala, instalatii de industrii taranesti, mijloace de transport in comun traditionale si multe altele.

De ce sa vizitam Sibiul?

Pentru ca este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, multi spun ca este cel mai frumos. Aici putem admira case sasesti vechi de peste 100 de ani, un centru istoric refacut in asa fel incat sa redea exact aspectele de odinioara, pentru ca a fost singurul oras din Romania care a avut titlul de Capitala Culturala Europeana. Mai aveti nevoie de motive?

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.