Alimentele cele mai pretioase pentru sanatatea noastra

Home » Sanatate » Nutritie » Alimentele cele mai pretioase pentru sanatatea noastra
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Care sunt alimentele cele mai pretioase? Unele dintre cele mai populare si folositoare alimente includ: mere, peste, usturoi, afine, avocado, rodii, ciuperci, migdale, ciocolata, oua si varza.

  • alimente nutritiveMar

Merele sunt bogate in antioxidanti puternici, cum ar fi catechine, quercetin, care protejeaza celulele de la daune, reduce riscul de boli cardiovasculare si cancer, si sunt extrem de utile pentru piele. Un mar contine de cinci ori mai multi polifenoli decat alte fructe.

  • Afine

Afinele contin antioxidanti si antocianine, care ajuta la imbunatatirea vederii si functionarea creierului. Afinele poate intarzia imbatranirea. Sunt utile impotriva bolii Alzheimer si Parkinson. Studiile sugereaza ca afinele sunt eficiente in lupta impotriva cancerului.

  • Avocado

Avocado reduce riscul de insuficienta cardiaca, diabet si cancer. Este util pentru glucoza din sange, boli de inima, si regenerarea de sange si tesuturi. Fructele promoveaza sanatatea ochilor si a pielii, deoarece este extrem de bogat in fibre si este o sursa de luteina – antioxidant.

  • Varza

Broccoli si varza sunt bogate in indoli care reduc riscul de cancer. Consumul de varza mai mult de o data pe saptamana reduce cu mai mult de 65% riscul de cancer de colon. Varza distruge bacteriile si virusii, purifica sangele si ajuta sistemul imunitar.

  • Somon

Pentru a reduce riscul de cancer, Alzheimer, diabet, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca, sau artrita ar trebui sa mancati peste. Un somon la cuptor este alegerea perfecta.

Pestele contribuie la restrictiile de depresie, deoarece este bogat in grasimi nesaturate. Este de dorit sa se manance peste de doua ori pe saptamana, si in special somon, hering si sardine, acestea sunt tipurile de peste folositoare pentru inima care contin omega-3 acizi grasi.

  • Usturoi

Usturoiul este un antibiotic natural. Acesta scade colesterolul si trigliceridele, protejand astfel vasele de sange de la infundare. Mai multe cuisoare pe zi reduce la 50% riscul de infarct miocardic. Usturoiul este in partea din fata a listei de alimente pentru prevenirea cancerului. Usturoiul ajuta de asemenea la purificarea organismului de metale grele, cum ar fi mercurul si cadmiul. El este foarte bun agent antibacterian si antiviral.

  • Ciuperci

Ciupercile, in medicina de Est sunt prezente in tratamentul impotriva cancerului, deoarece acestea au capacitatea de a contracara efectele toxice ale administrarii concomitente de chimioterapie si radiatii pentru a topii tumorile.

Ele au, de asemenea, o influenta puternica asupra sistemului imunitar. Acestea reduc riscul de cancer, infectii virale, valori crescute ale colesterolului si a tensiunii arteriale.

  • Nuci

Migdalele reduc grasimile saturate si colesterolul, reduce riscul de boli de inima. Ele sunt bogate in grasimi si calorii, ajuta la pierderea in greutate, iar proteinele, fibrele si grasimile mononesaturate creeaza rapid o senzatie de satietate si previne mancatul in exces.

  • Oua

Ouale sunt cea mai buna sursa de proteine. Ouale contin toti cei 9 aminoacizi esentiali si sunt bogate in substante nutritive. Galbenusurile de ou contine colina, care protejeaza inima si functionarea creierului.

  • Rodie

Rodia contine o anumita substanta numita punicalagin – are un efect pozitiv asupra vaselor de sange si inima. Aceasta sta la baza rezultatelor impresionante la persoanele care sufera de valori crescute ale colesterolului si a bolilor cardiovasculare. Sucul de rodie este prescris pentru scaderea tensiunii arteriale si reducerea depozitelor LDL si a colesterolului. Un studiu interesant arata ca consumul de suc de rodii pe an poate reduce plachetele la 30%.

  • Vin rosu

Vinul este una dintre bauturile cele mai utile si mai delicioase. Vinul rosu are capacitatea de a preveni acumularea de colesterol “rau”. Este de asemenea o alternativa eficienta pentru scaderea tensiunii arteriale. Vinul rosu poate fi foarte util in momente cand nivelul de estrogen scade, in timpul menopauzei, cancerului de san, dupa nastere, osteoporoza, etc. Alti antioxidanti din vinul rosu, protejeaza inima, si antioxidantul quercetin reduce riscul de cancer pulmonar.

  • Ciocolata

Ciocolata este foarte buna pentru sanatate, deoarece contine flavonoide. Acest lucru se aplica numai pentru ciocolata cu cacao natural si anume ridicat de peste 60%. Ciocolata neagra poate reduce colesterolul.

 



Daca iti plac articolele noastre, intra in comunitatea Demoiselle.ro inscriindu-te la NewsLetter AICI. Nu-ti fie frica, nu te vom deranja obsesiv cu mesaje! In plus, te poti dezabona oricand daca nu vei mai dori sa receptionezi emailuri de la noi.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *