Elveția, țara preferată a iubitorilor de natură

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Europa » Elveția, țara preferată a iubitorilor de natură
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Stațiunile de la malul mării, satele și orașele așezate pe malul lacurilor sunt unele dintre cele mai atractive locuri pentru turiștii de pretutindeni.

Tocmai de aceea, Elveția reprezintă una dintre destinațiile europene ale celor care obișnuiesc să călătorească, fie că este vorba despre turism de plăcere sau despre business travel, și mai ales ale celor care iubesc natura în cea mai frumoasă și pură formă a ei.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Cunoscută drept casa munților, Elveția are și numeroase lacuri și acumulări de apă: peste 1500. Aproape toate orașele elvețiene sunt situate pe malul unui lac. Fie că este vorba de altitudine, de apa cristalină sau de frumusețea peisajului din jur, există ceva extraordinar ce numai lacurile strălucitoare ale Elveției au. De la înot, la pescuit și schi nautic până la croaziere turistice, fiecare lac al Elveției le oferă turiștilor șansa de a avea parte de activități pline de distracție. Sistemul excelent de transport al Elveției facilitează accesul la aproape toate lacurile din țară!

Stațiunile, satele și orașele de pe malul lacurilor prezintă și o serie de atracții culturale, inclusiv castele medievale, muzee unice și grădini pitorești publice. Nicio vizită în Elveția nu poate fi completă dacă nu faci un tur al celor mai pitorești lacuri ale țării.

Lacul Geneva este cel mai mare lac din Europa Centrală, un lac adânc în formă de semilună, cu vedere spre Alpii Elvețieni. Poți face o croazieră sau o excursie culinară pentru a te bucura de atracții notabile, cum ar fi emblema orașului Geneva, „Jet d’eau”, o fântână de apă înaltă de 140 de metri, iluminată noaptea. Acesta este, de asemenea, un loc minunat pentru a face canotaj, navigație, windsurfing, schi nautic, wakeboarding și chiar scufundări.

Lacul Lucerna este înconjurat de munți populari pentru iubitorii de excursii în natură, fiind lacul cu cea mai mare varietate pitorească din țară. O excursie cu barca poate fi combinată în mod ideal cu o plimbare pe Calea Elvețiană, o potecă ce vorbește despre istoria Elveției. Malurile lacului ispitesc călătorii cu mai multe trasee de ciclism și patinaj, precum și cu numeroase zone de scăldat și de odihnă!

Lacul turcoaz Brienz este situat în mijlocul peisajului montan spectaculos din Oberland Bernez. Călătorii care doresc să descopere specialitățile culinare elvețiene pot rezerva croaziere speciale disponibile, cum ar fi „barca cu fondu”, „barca de mic dejun”, „brunch în stil alpin” etc. În special „Swiss BBQ Cruise” este o alegere populară în rândul călătorilor de pretutindeni. O altă destinație pentru o excursie cu barca pe Lacul Brienz este Cascada Giessbach. Imediat lângă aceasta se află istoricul Grand Hotel Giessbach, care arată ca un castel de poveste.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.