Pepenele verde – deliciu si sanatate
Parca nu e vara daca nu mancam pepene verde. Este cel mai racoritor, hidratant si delicios fruct al verii. Datorita volumului si greutatii sale poate fi considerat si cel mai popular.
Pepenele verde a fost apreciat intotdeauna pentru calitatile nutritive dar are si proprietati terapeutice printre care si acela ca ajuta la scaderea nivelului de colesterol si creste nivelul energetic.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Contine apa in proportie de 93%, zaharuri usor de asimilat, fibre si o bogatie de vitamine si saruri minerale, putine calorii si este de preferat in curele de slabire.
Fructul energiei si bunei dispozitii
Pentru ca celulele organismului sa aiba energie,au nevoie de magneziu iar pentru sintetizarea dopaminei care e raspunzatoare de starea de bine, corpul are nevoie de vitamin B6. Pepenele verde le are pe amandoua si consumarea unei felii de pepene verde te binedispune si iti creste nivelul energetic cu 25%.
Benefic in hipertensiune
Este stiut ca pepenele verde scade colesterolul si curata vasele de sange regleaza tensiunea si in felul acesta ajuta la prevenirea bolilor cardiace. Responsabila de toate aceste beneficii este o substanta numita citrulina. Pentru ca aceste minunate fructe sunt de sezon, trebuie sa se profite la maximum de calitatile lor.
Fara colesterol rau
Pepenele verde contine fibre solubile care vin in ajutorul organismului si au rolul de a limita accesul colesterolului rau in artere.Te ajuta foarte mult si daca mananci doar o felie de pepene verde pe zi.
Piele fina, fara riduri
Continutul de polifenoli dar mai ales cantitatea de apa continuta, fac din pepenele verde un aliat al pielii tale. Consuma cu incredere pepene verde si vei avea un corp mai suplu si o piele hidratata si fara riduri.
Ne plac pepenii verzi, asta e adevarul. Dar ce se intampla cu cojile lor, dupa ce am terminat miezul dulce si rosu? Daca esti precum cei mai multi, le arunci. Poate vei afla cu surprindere ca ai putea sa le pastrezi si sa faci din ele preparate delicioase.
Sunt diferite feluri de-a gati cojile, dar poti imparti rezultatele in preparate acre si preparate dulci. Oricum le-ai gati, vei avea o interesanta experienta culinara si data viitoare cand vei manca pepene verde te vei gandi de doua ori inainte de a arunca cojile.
Poate ar trebui sa stii si faptul ca in coaja de pepene rosu se gaseste un aminoacid numit citrulina, cu efecte foarte bune asupra corpului , mai ales asupra muschilor, deoarece relaxeaza si dilata vasele de sange.