Trusa de prim ajutor din casa ta. Ce trebuie sa contina in mod obligatoriu?
Accidentele minore (cazaturi, julituri, intepaturi de insecte) sau problemele de sanatate care pot fi tratate acasa apar de cele mai multe ori fara sa te avertizeze.
Tocmai de aceea, un mic stoc de medicamente te poate scoate din incurcatura atunci cand te doare o masea si nu poti ajunge imediat la stomatolog sau ai parte de disconfort abdominal din cauza unei mese copioase.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ce ar trebui sa contina trusa de prim ajutor pentru a trata problemele usoare de sanatate?
In primul rand, este bine sa fii constienta ca medicamentele, oricare ar fi ele, trebuie administrate cu acordul si la indicatia medicului. Chiar si atunci cand vorbim despre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala, este indicat sa consulti medicul de familie.
In cazul in care acest lucru nu este posibil, medicamentele pot fi luate doar dupa ce ai citit cu atentie prospectul acestora.
Este bine sa ai la indemana, in dulapiorul de medicamente sau in trusa de prim ajutor, ferite de caldura si umezeala, medicamente care sa te ajute in cazul in care:
- Te doare capul, ai o migrena, suferi de dureri menstruale sau de dureri de dinti. Pentru astfel de probleme sunt eficiente antiinflamatoarele, precum cele pe baza de ibuprofen.
- Ai probleme cu stomacul. Pentru arsuri la stomac, crampe si disconfort, medicamentele digestive iti vin in ajutor.
- Episoadele de diaree sau, opusul lor, cele de constipatie pot fi remediate cu antidiareice si, respectiv, cu laxative.
- Cand raceala te cuprinde brusc si nu poti ajunge imediat la medic, antifebrilele sunt eficiente in scaderea temperaturii.
- Alergiile care apar odata cu schimbarea anotimpului sau sunt declansate de diferiti factori, precum praful, polenul, pot fi oprite cu antihistaminic.
Pe langa aceste tipuri de medicamente, care pot fi eliberate simplu pe baza unei recomandari de la medicul de familie sau fara reteta, ar trebui sa adaugi comprese sterile, pansament, leucoplast, plasturi si unguente pentru cele mai frecvente accidente, precum unguentele antibacteriene, antiinflamatoare, contra taieturilor si arsurilor, dar si dezinfectant, care poate fi si unul home made.
Nu uita nici de aparate pe care le poti folosi fara ajutorul medicului. Chiar daca nu suferi de hipertensiune, un este util in casa. La fel de folositoare pot fi un , un si un .
Toate medicamentele si aparatele trebuie sa fie pastrate astfel incat copiii sa nu aiba acces la ele. In plus, medicamentele trebuie sa fie verificate periodic pentru a nu depasi termenul de garantie.
Nu este neecsar sa faci stocuri de medicamente, ci doar sa ai la indemanda o solutie eficienta de alinare a durerii pana in momentul in care ajungi la doctor!