Cartofii prajiti si efectele lor nocive

Home » Sanatate » Nutritie » Cartofii prajiti si efectele lor nocive
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pe cat sunt de deliciosi, pe atat de rai sunt pentru organism.

Cartofii prajiti sunt un deliciu aproape irezistibil, dar consumati in cantitati mari si frecvent produc dezechilibre in organism, si nu fac decat sa imbolnaveasca corpul.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

cartofi prajiti

Sunt gustosi si mancam prea mult

Pentru foarte multe persoane este greu sa renunte la acest fel de mancare, unii sunt chiar dependenti, putand manca la fiecare masa cantitati uriase de cartofi prajiti. Problema lor este ca nu ofera senzatia de satietate pe care o dorim, asa incat mancam foarte multi pana sa ne simtim satui.

Efectele negative

Odata cu accesul la informatii si la studiile mai aprofundate in materie de mancat sanatos, cercetatorii si-au indreptat atentia si spre acesti mici pacatosi care fac foarte mult rau in organism.

Primele 3 efecte sunt deosebit de periculoase, caci prin prajire cartofii fac doua lucruri: isi pierd circa 70% din vitamina C si elibereaza in organism acrlamida, substanta care este cancerigena. De asemenea, mancati fierbinti cresc glicemia si astfel riscul de aparitie al diabetului zaharat de tip 2. Deoarece elibereaza foarte multa energie, creierul nu isi da seama ca de fapt este satul, si cere in continuare. Fiind foarte grasi exista astfel riscul de a deveni supraponderal si deoarece contin grasimi saturate, consumul ridicat de cartofi prajiti poate duce la grave afectiuni de inima. Procesul este cat se poate de simplu, grasimea se depune pe peretii arterelor, fapt ce duce la formarea cheagurilor care blocheaza fluxul sanguin.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.