Aperitive

 Demoiselle

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

Vinetele umplute cu legume sunt un aperitiv light tocmai bun pentru aceste zile caniculare.

Usor de preparat, o portie de vinete umplute cu legume este slaba caloric, fiind indicata chiar si celor aflati la dieta. Adaosul de telemea ii da acestui preparat un plus de savoare. Ingrediente 3 vinete potrivite 2 cepe 1 ardei gras 3 rosii potrivite 100 gr telemea sarata patrunjel + marar verde 3 linguri ulei […]

 Demoiselle

Ton cu fasole verde si porumb

Ton cu fasole verde si porumb

Usor de preparat, salata de ton cu fasole verde si porumb constituie un aperitiv usor si foarte satios.

Usor de preparat, indiferent ca folositi produse la conserva, congelate sau proaspete, salata de ton cu fasole verde si porumb va fi apreciata de oaspetii tai pe care ii vei surprinde cu un aperitiv minunat. Hai sa vedem cum se prepara: Ingrediente 1 conserva de ton (eu am ales un ton bucati in ulei cu […]

 Demoiselle

Ton cu legume la abur

Ton cu legume la abur

Usor de preparat, foarte light, fiind ideala si pentru cele dintre voi aflate la dieta, reteta de ton cu legume la abur este solutia pentru momentele in care trebuie sa pregatesti ceva gustos, rapid si hranitor deopotriva.

In doar 20 de minute aveti gata un aperitiv minunat cu care va veti surprinde invitatii. Ingrediente: 1 conserva de ton (bucati, nu maruntit) in suc propriu 5 buchetele de broccoli 5 buchetele de conopida 2 morcovi potriviti sare si piper dupa gust sucul de la jumatate de lamaie 20 mililitri de ulei de masline […]

 Demoiselle

Flori de dovleac gatite

Flori de dovleac gatite

Cateodata, cand nu mai stii ce sa gatesti, ai putea sa te uiti putin in jur, asta pentru ca din primavara si pana-n toamna te poti bucura de delicii culinare inedite aflate chiar in gradina ta. Poate ca te gandesti la legume sau alte lucruri, insa te-ai gandit vreodata ca ai putea gati flori? Da, chiar flori.

Pentru imbogatirea cu noi culori si arome a meniului cotidian, folosirea florilor in bucatarie are din ce in ce mai multi adepti. Unele din cele mai apreciate flori pentru gatit sunt cele de dovleac, pe care sigur le stii mai degraba pentru ca inveselesc gradinile cu culoarea lor  solara galben-portocaliu si produc niste legume foarte […]

 Demoiselle

Salata boeuf cu piept de pui

Salata boeuf cu piept de pui

Desi numele te duce cu gandul la o delicatesa frantuzeasca, salata de boeuf este paradoxal o mancare traditionala romaneasca, nelipsita de la mesele festive. Aceasta este derivata din salata ruseasca Olivier, fiind un preparat de complexitate medie. Ingrediente: 1 piept de pui 5 morcovi 2 teline 5-7 cartofi mari 1 borcan de gogosar murat 1 […]

 Robert

Sufleu de spanac cu branza dulce

Sufleu de spanac cu branza dulce

Un aperitiv foarte light si gustos, sufleul de spanac cu branza de vaci este deosebit de usor de pregatit chiar si de cineva fara mari veleitati in bucatarie. Daca branza dulce folosita este degresata, poate fi si un excelent aperitiv pentru cei care tin Dieta Dukan (fazele de Croaziera P+L, Consolidare si Stabilizare) Ingrediente 1 […]