Sucul de lamaie si bicarbonatul de sodiu: intretinerea bucatariei in stil natural

Home » How To » Sucul de lamaie si bicarbonatul de sodiu: intretinerea bucatariei in stil natural
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Bucataria este spatiul cel mai greu de intretinut din intreaga casa. Si este si normal sa fie asa deoarece aici isi fac aparitia petele de grasime si nu numai.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Daca sunteti in cautarea unor metode de indepartare a petelor de pe aragaz, chiuveta sau podea si daca v-ati plictisit de mirosul puternic al produsele de curatat de pe piata, incercati sucul de lamaie, otetul alb sau bicarbonatul de sodiu…acestea va pot ajuta in lupta cu petele si vor reda un aspect curat si placut bucatariei dumneavoastra.

lamaie

Produsele de curatat naturale: idei de intretinere a bucatariei

Bucataria trebuie sa fie un loc in care sa domneasca curatenia si ordinea. Si pentru asta este nevoie de produse de curatat capabile sa indeparteze orice pata. Ideal ar fi sa incercati sa inlocuiti produsele scumpe si poluante pe care le folositi de obicei cu produse de curatat naturale si veti avea parte de acelasi efect de stralucire. Bicarbonatul de sodiu, sarea, uleiul de masline, boraxul, otetul alb distilat si sucul de lamaie pot fi acele produse de curatat naturale de care aveti nevoie. Utilizandu-le, veti stii sigur ca nu veti avea probleme cu pielea si ca lucrurile din bucataria dumneavoastra nu se vor deteriora.

Vezi AICI cat te costa un certificat energetic in Bucuresti !

Unde si cum se folosesc produsele naturale de curatat

  • Bicarbonatul de sodiu, folosit in tratarea anumitor boli, si-a largit sfera de folosire, ajungand sa fie un produs de curatat ideal in intretinerea bucatariei datorita calitatilor sale de albire. Cel mai adesea, bicarbonatul de sodiu este folosit la curatarea aragazului, a cuptorului si a chiuvetei, dar si la indepartarea petelor de pe suprafetele din lemn, ceramica si piatra. Pentru un rezultat pozitiv si de durata, amestecati bicarbonat de sodiu cu apa, otet si zeama de lamaie.
  • Sarea este cel mai bun „ingredient” in curatarea cuptorului. Adaugati sare direct pe pata si lasati-o sa actioneze aproximativ o jumatate de ora; apoi indepartati sarea cu apa calduta.
  • Uleiul de masline este un produs de curatat cu intrebuintari restranse, acesta putand fi folosit doar pentru a oferi stralucire suprafetelor din lemn din bucataria dumneavoastra.
  • Boraxul sau boratul de sodiu poate fi folosit ca dezinfectant, dar si ca inalbitor. El poate fi utilizat cu succes si in curatarea prosoapelor de bucatarie.
  • Otetul alb distilat indeparteaza petele si grasimile si nu lasa nicio urma, spre deosebire de otetul de mere sau cel rosu.
  • Sucul de lamaie poate fi de mare folos in intretinerea bucatariei deoarece ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute si la curatarea suprafetelor murdare. Pentru o curatare rapida, amestecati sucul obtinut de la o jumatate de lamaie cu o lingura de sare. Sucul de lamaie se poate folosi la curatarea oricarei suprafete din bucatarie, dar si la albirea vaselor folosite foarte des la prepararea prajelilor.

Optati pentru produsele naturale de curatat si scapati de petele de grasime sau de mirosurile urate din bucatarie. Adoptati o atitudine ecologica si economisiti bani!

Credit foto: Rob.Bertholf / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.